Alle forretningsdrivende kender til rekrutteringsprocesser, og mange har tilmed erfaringer fra tidligere, hvor denne proces har trukket tænder ud. En stilling har måske flere hundrede ansøgninger, og den helt rigtige til jobbet skal findes.

Denne proces kan tage enormt lang tid, hvis man vil lægge lige meget energi i hver en ansøgning, der kommer til stillingen. Derudover bliver der ofte brugt meget unødvendig tid til foranstaltninger rundt om ansøgningerne. Det kan være internetportaler, hvor ansøgningerne ligger, som driller, eller en printer, som ikke vil makke ret til udprintning af potentielle kandidater og ansøgere.

 

Alt fokus skal bruges på ansøgerne / kandidaterne

I en rekrutteringsproces skal fokus være fuldstændigt på de indkomne ansøgninger, kandidater og deres kompetencer. Ansøgninger er omkring en A4-side, og dertil er der ofte bilag såsom CV, anbefalinger og lignende.

Det tager derfor lidt tid, hvis man skal læse alle ansøgninger grundigt. Når dette er gjort, udvælges der ofte nogle få, som kommer til samtale eller lignende, og derefter skæres feltet yderligere ned. Nogle stillinger kræver faglige test som gennemføres i workshops, mens andre er besatte efter en enkelt samtale. Det er meget forskelligt, men jobbet og ansøgerne samt kandidaterne , skal have lederne og arbejdsgivernes energi.

 

Intuitivt system, som sikrer ingen bliver overset

For at optimere rekrutteringsprocessen har vi udviklet et system, som fjerner alle forhindringer. Alle nødvendige oplysninger er nemme at lokalisere, og du vil altid nemt kunne finde den kandidat, ansøger og det telefonnummer eller andet, som du lige står og skal bruge.

Systemet lagrer alle oplysninger efter alle regler, som er for dette, og du kan trygt læne dig tilbage, og fokusere på at vælge den rigtige til jobbet.

Slip for at have en masse printet papir liggende på skrivebordet, hvor andre kan se dem og få tilgang til data de ikke må se, få ansøgninger rodet sammen og måske endda få forlagt nogle vigtige ansøgninger.

 

Svaret på spørgsmålet

Hvor lang tid skal man bruge på en rekrutteringsproces? Det er individuelt fra virksomhed til virksomhed, stilling til stilling, men fælles for begge er at tiden man bruger, skal bruges på det korrekte.

Der skal ikke bruges spildtid til tekniske udfordringer eller til at lede efter korrekte informationer. Alt tiden skal anvendes til at læse ansøgninger, udvælge, interviewe eller på anden måde undersøge de potentielle kandidater og ansøgere.